Cacao ceremonies

Een cacao ceremonie is een positieve ceremonie met de intentie het hart (verder) te openen en te verbinden met de intuïtie. De cacao die we tijdens een ceremonie drinken, bereid ik met uit Bali afkomstige cacao. Een cacao ceremonie gaat vaak samen met zang en/of dans en meestal creëer ik deze ceremonies met volle of nieuwe maan. Iedereen kan aansluiten. Je hebt geen enkele ervaring nodig met muziek, zang, dans of meditatie. Deze ceremoniële avonden bieden de mogelijkheid om te ‘zijn’, te voelen en te luisteren. Je bent uiteraard niet verplicht mee te zingen of dansen. Heb je behoefte om te liggen met je ogen dicht? Voel je dan vrij te gaan liggen.

Je kent cacao waarschijnlijk vooral als de grondstof voor chocoladerepen. Cacaobonen groeien in een grote ovale cacaovrucht aan een boom.

Over het algemeen wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. En zo worden er uiteindelijk chocoladerepen van gemaakt.

Rauwe cacao bevat magnesium, ijzer, chroom, zink, koper en vitamine C. Ook bevat het theobromine en cafeïne, stoffen die stimuleren, en tryptofaan en serotonine, stoffen die vrolijk maken. Tijdens het verhittingsproces gaan veel van deze goede voedingstoffen echter verloren.

Tijdens cacao ceremonies wordt daarom rauwe cacao gebruikt. Wel voeg ik in de verdere bereiding verschillende specerijen toe. De cacao kan meditatief werken, zorgen voor een gevoel van euforie en het het kan tevens creativiteit verhogen.

Ik koop de cacao altijd rechtstreeks van lokale Balinese boeren wanneer ik op het eiland ben. Zij ontvangen een eerlijke prijs en wij genieten in de ceremonies van dit prachtige heilige plantmedicijn.

Leuk als je contact zoekt!