Cacao ceremonies

Een cacao ceremonie is een positieve ceremonie die je hart opent en je verbindt met je intuïtie. De cacao die we tijdens een ceremonie drinken, bereid ik met uit Bali afkomstige cacao. Ik koop deze bij Ubud Raw Chocolate Factory. De cacao werkt meditatief, zorgt voor een gevoel van euforie en boost creativiteit.

Een cacao ceremonie gaat vaak samen met zang en/of dans. Iedereen kan aansluiten bij het mantra zingen. Je hebt geen enkele ervaring nodig met muziek, zang of meditatie. Deze ceremoniële avonden bieden de mogelijkheid om te ‘zijn’ en te luisteren. Je bent niet verplicht mee te zingen. Heb je behoefte om te liggen met je ogen dicht? Voel je dan vrij te gaan liggen. Wil je juist zingen en bewegen? Zing en beweeg. Dansen, mag ook!

Je kent cacao waarschijnlijk vooral als de grondstof voor al die lekkere chocoladerepen. Cacaobonen groeien in een grote ovale cacaovrucht aan een boom. Normaliter wordt cacao bij zeer hoge temperaturen gebrand en gemalen. En zo worden er uiteindelijk chocoladerepen van gemaakt. Al sinds mensenheugenis wordt cacao beschouwd als een heilige plant met krachtige, helende eigenschappen. Rauwe cacao bevat magnesium, ijzer, chroom, zink, koper en vitamine C. Ook bevat het theobromine en cafeïne, stoffen die stimuleren, en tryptofaan en serotonine, stoffen die vrolijk maken. Tijdens het verhittingsproces gaan veel van deze goede voedingstoffen echter verloren. Tijdens cacao ceremonies wordt daarom rauwe cacao gebruikt. De smaak zal dan ook anders zijn, dan je wellicht gewend bent van bepaalde chocoladerepen.

Tijdens de cacaoceremonies die ik verzorg, werk ik samen met Lieke Wouters. Zij begeleidt het mantra zingen. Mantra’s zijn Sanskriet (soms anderstalige) teksten die herhalend worden gezongen. Het is een krachtige manier om de geest tot rust te brengen en verbinding te maken met het hart.

Lieke Wouters is 36 jaar en heeft een achtergrond in psychologie. Ze werkt als coach en trainer. Ze beoefent yoga en werkte in het verleden als meditatiebegeleider voor Stadsverlichting in Amsterdam. Lieke heeft een passie voor mantra zingen (kirtan) en vind het mooi om samen met andere mensen te zingen en zo verbinding te creëren.

Leuk als je contact zoekt!

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo! Leuk dat je contact zoekt. Hoe kan ik je helpen? Hartelijke groet, Kim