Integrale Yoga

Ik geef integrale yoga. Dit is een combinatie van hatha yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie. Deze stroming wordt ook wel volledige yoga genoemd. Het woord integraal betekent namelijk niet alleen de integratie van de traditionele yogavormen. Het betekent ook dat deze yoga gedaan wordt midden in het leven van nu. Het gaat niet om het ontvluchten van het leven door meditatie, maar om het aangaan van het leven en het inzien hoe we het leven zoals het is kunnen veranderen van binnen uit. Hier ligt immers vaak onze grootste uitdaging. Je wordt je bewuster van je innerlijk zelf maar ook van je eigen uiterlijke leven van werk, studie, relaties, gezin en andere levensomstandigheden. Zo ga je meer leven van binnen naar buiten. Bij integrale yoga gaat het dus vooral om geestelijke rust. Het is een milde vorm van yoga die je naar binnen brengt. Vanuit ontspanning en bewustwording van lichaam, ademhaling en denken, kom je in een toestand van geestelijke rust. De grondleggers van de integrale yoga zijn Sri Aurobindo en Mirra Alfassa (De Moeder).

6 WEKEN | CURSUS INTEGRALE YOGA
Combinatie van hatha yoga, ademwerk en meditatie. In 12 lessen (2x per week 1 uur) leer je een gedegen basis. Daarna kun je zelfstandig verder.
3 DAGEN | WEEKEND RETREAT
O.a. yoga, meditatie, kirtan, soundhealing, cacao ceremonie, ecstatic dance, stiltewandeling, vuurceremonie, schrijfopdrachten. Eten en drinken.
1 DAG | MINI RETREAT
Yoga, (dynamische)meditatie, ademwerk, thee en gebak, stiltewandeling, schrijfopdrachten, cacao ceremonie, ecstatic dance, vegetarische maaltijd, sap, thee en infused water.

De yogastudio is in aanbouw. In de toekomst ontvang ik je daar graag voor o.a. de 6-weekse basiscursus integrale yoga. In het verleden gaf ik yoga bij The Green House in Utrecht. Ook organiseer ik yogareizen en (mini) retreats. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. Er is dus geen enkele yoga ervaring nodig. Blijf op de hoogte via social media en bekijk de Agenda.

Jody de Haan
Volgde Integrale Yoga bij Kim

Yoga

Kim is een organisatorisch natuurtalent! En tijdens de yogalessen klopt alles. Kim weet een fijne en rustgevende sfeer te creëren. Daarnaast neemt zij de tijd om de houdingen goed uit te leggen en weet zij de meditatie echt binnen te laten komen.

Lara van Esch
Volgde Integrale Yoga bij Kim

Yoga

‘Kim straalt een bepaalde rust uit als persoon en dat ervaar je continue tijdens haar lessen. Kim legt de oefeningen goed en duidelijk uit, heeft oog voor de individuen en corrigeert waar nodig. Tijdens de Savasana brengt ze je met haar zachte en kalme stem tot rust en diepe ontspanning. Na de les voel ik me fijn: ontspannen in hoofd en lijf en dat is precies mijn doel met yoga.'

Marloes Buitendijk
Volgde Integrale Yoga bij Kim

Yoga

Kim geeft duidelijke uitleg en ze heeft een hele fijne en rustgevende stem. Door de juiste ademhaling en langzame bewegingen was ik mij bewust van al mijn spieren in mijn lichaam. Hierdoor was ik na elke les weer helemaal zen. En die rust kan ik meenemen voor de rest van de dag. Dit alles op een hele fijne en open manier in een relaxte sfeer. De integrale yogalessen bij Kim zijn zeker een aanrader wanneer je weer in balans wilt komen.

Linda Kooij-Slotboom
Volgde Integrale Yoga bij Kim

Yoga

Kim is een jonge, ervaren yogadocente die een goede en rustige uitleg geeft bij de oefeningen. Ze kan goed improviseren en past haar kennis toe om de oefeningen voor iedereen toegankelijk te maken. Kim heeft een prettige stem en zorgt voor rust en ontspanning tijdens de meditatie.

Leuk als je contact zoekt!